De 10 bedste ting at dekorere med i hjemmet

  Mangler dit hjem personlighed, eller føles det tomt og kedeligt? Her er 10 idéer til, hvordan du kan dekorere dit hjem og pifte rummene op

  Maria-Nørregaard-signatur-artikel

  Farver

  Det er helt utroligt, hvad farver kan gøre for et rum. Er din stue holdt i neutrale farver, så skab liv med eksempelvis en sofapude i en pangfarve. Kontrastfarver skaber dynamik i rummet, men vær opmærksom på ikke at bruge for mange i samme rum.

  Puder

  Bløde ting skaber hygge. Synes du, at din stue virker kold, kan du med fordel tilføje dekorative puder i sofaen. Det er ikke kun dekorativt, men også indbydende at se på. Udtryk din personlighed i farvevalg, og mix evt. forskelligt pudestof.

  Billeder

  Billeder på vægge eller hylder giver masser af personlighed til rummet. Uanset om det er fotos af familien eller kunstmalerier, er det en god måde at udsmykke væggene på. Vær dog opmærksom på, at jo tættere du dekorere din væg, jo mindre vil rummet føles.

  Lanterner

  Lanterner er ikke kun noget, der hører til udenfor. Der findes et hav af forskellige modeller i glas eller metal, som alle har deres udtryk. Fordelen ved lanterner er, at de kan stilles på gulvet i modsætning til almindelige lysestager. De er dekorative og giver en hyggelig atmosfære, når de tændes om aftenen.

  Planter

  Planter er en fantastisk mulighed for at bringe naturen ind i hjemmet. Særligt i det minimalistiske hjem kan de være dekorative, fordi de skiller sig ud. Kombiner store og små planter, og skab dynamik.

  Spejle

  Spejle er den perfekte løsning til små rum. Hvad enten det er et gulv-til-loft spejl eller et mindre vægspejl, så får det rummet til at virke større. Der er mange forskellige typer spejle. Både gammeldags spejle i guldrammer og moderne spejle uden kant.

  Gulvtæpper

  Gulvtæpper fungerer i både den store og lille bolig. På et stort gulv vil de få rummet til at virke mindre bart, mens de også er gode til at opdele rum og vise, hvornår en ny sektion begynder. Det er praktisk, hvis man har et rum, der både skal fungere som soveværelse og stue.

  Loppefund

  Denne kategori er bred og rummer stort set alt. Genbrug er rigtig populært og med god grund. Foruden at være godt for miljøet, giver det rummet sjæl og personlighed. Det kan være alt fra en antik flødekande til en gammel stol. Skab dit helt eget udtryk med kontrasten mellem nyt og gammelt!

  Glas

  Vil du dekorere din bolig samtidig med, at den fremstår stor og luftig? Brug glas i indretningen. Både hvad angår store ting såsom lamper eller små nips i vindueskarmen. Farvet glas skaber et kreativt udtryk, mens gennemsigtigt glas også fanger lyset flot.

  Mixede materialer

  Hvis din bolig har brug for mere liv, kan det være en idé at benytte forskellige materialer. Det gælder både i dine møbler og i de ting, du dekorerer med. Kombiner en lædersofa med puder i velour og sammensæt møbler i træ med pels. På den måde bliver din bolig aldrig kedelig og afspejler i højere grad din personlige stil.